Een design radiator in een moderne badkamer

Een designradiator is een must-have als je net een badkamer hebt verbouwd of een nieuwe badkamer hebt laten inrichten.

Je zult misschien denken waarom is het een must om een design radiator te nemen en waarom is een geode niet goed genoeg?

Nou een design radiator kopen heeft meerdere voordelen, zo roest deze niet, neemt weinig ruimte in beslag en het geeft een speels en modern effect  aan de nieuwe badkamer.

Wil je een nieuwe design radiator kopen? Dan kunnen deze tips bruikbaar zijn als je een design radiator gaat kopen.

De voordelen van een design radiator kopen
Zoals gezegd heeft een design radiator kopen veel voordelen. Na een verbouwing aan jouw badkamer of bij het laten inrichten van een nieuwe badkamer heb je al veel kosten gemaakt.

Een designradiator kopen staat dan misschien niet bovenaan je lijstje.

Duurzame onder de douche

Toch heeft het op lange termijn zeker veel waarde en spaar je er geld mee uit. Want een van de grote voordelen van een design radiator is dat deze niet roest. Een gewone radiator is in een vochtige ruimte gevoelig voor roest en lekkage. Daardoor zal deze eerder vervangen moeten worden. Een designradiator roest niet en heeft daardoor een lange levensduur. Zo bespaar je weliswaar op lange termijn weer iets van de kosten van de aankoop of verbouwing van de nieuwe badkamer.

Welk materiaal wordt gebruikt bij een design radiator

Bij een verbouwing of aankoop van een nieuwe badkamer heb je ontzettend veel keuzes.

Van een vrijstaand band op pootjes, een badkuip aan de wand, een enkele wastafel of een dubbele wastafel tot kleur van tegels en vloer. Nu moet je ook nog een keuze maken voor het type materiaal van je designradiator.

Hieruit heb je gelukkig niet heel veel keuze, er is keuze uit de materiaal soorten aluminium, staal en roestvrijstaal. Alle drie de types verdragen vocht en zijn afgewerkt met een beschermende coating. Hierdoor kan het bijna niet voorkomen dat de design radiator gaat roesten. Welke radiator je gaat kopen is aan jou en hangt af van het bedrag wat je wilt uitgeven en wat je persoonlijke smaak is.

Een radiator kopen die voldoende warmte afgeeft

Waar je goed op moet letten bij design radiator kopen is het vermogen van de radiator. Immers je wilt als je ochtends wakker wordt graag in een warme badkamer de dag beginnen. Zeker in de winter moet je al vanuit een warm bed de kou in, starten in een warme badkamer is dan wel zo fijn.

Dat kan makkelijk als je een design radiator gaat bestellen met voldoende vermogen. Als de radiator voldoen vermogen heeft om de badkamer snel op te warmen is de badkamer binnen no-time opgewarmd. Daarnaast heeft een design radiator met een goed vermogen nog een voordeel.

Het voorkomt ook schimmel in de badkamer. In een slecht verwarmde badkamer veroorzaakt de koude lucht tijdens het douchen voor condensatie, deze slaat vervolgens neer op de grond en kan schimmel veroorzaken. Door een designradiator te kopen met een krachtig vermogen is het snel warm in  badkamer en is er minder koude lucht. Daardoor wordt de kans op schimmelvorming ook aanzienlijk verkleind.

Wat is het vermogen dat een radiator nodig heeft?

Nu je weet dat je een design radiator moet kopen met een voldoende groot vermogen is de volgende vraag natuurlijk: hoeveel vermogen heeft jouw radiator nodig? Om de badkamer snel te kunnen verwarmen heeft een radiator voldoende vermogen nodig.

Maar je wilt ook geen energie verspillen. Dat past niet in het huidige levensbeeld van duurzaam wonen en letten op het milieu. Daarnaast kost energieverspilling ook nog eens extra geld. Het is dus van belang om een radiator te bestelen die én voldoende vermogen heeft, maar ook niet te veel vermogen heeft.

Deze balans oftewel het vermogen wat je nodig hebt om jouw badkamer snel en goed te kunnen verwarmen kun je uitrekenen. Op veel websites van design radiatoren kun je met een eenvoudig rekenmodel het ideale vermogen van de design radiator in jouw badkamer berekenen.

Wat voor model design radiator kies je uit?

Nu het saaie rekenwerk en technische verhaal achter de rug is komt het leukste gedeelte van een radiator kopen. Namelijk beslissen welke kleur, vorm en type model design radiator je wilt gaan bestellen. Ook hier zijn weer verschillende varianten en mogelijkheden. Je hebt  hoge oftewel verticale design radiator en je hebt brede (horizontale) design radiatoren.

Welke je kies is afhankelijk van de ruimte in je badkamer. Heb je een kleine badkamer? Dan is een horizontaal model ideaal om efficiënt met je ruimte om te gaan. Ook kun je een design radiator kopen in een lichte kleur waardoor je de badkamer groter laat lijken.

Heb je juist een grote badkamer?  Kies dan voor een radiator met een donker kleur. Hiermee valt het unieke design van je radiator extra op. Ook kun je kiezen voor een verticale designradiator. Deze is bijvoorbeeld ook geschikt voor het verwarmen van handdoeken. Wil je echt de blitst maken met een design radiator? Kies er dan voor om een design radiator te kopen in opvallende vormen, zoals een buis, kronkel of spiraal.

Een radiator in je badkamer plaatsen

Heb je een design radiator gekocht? Dan kun je hem gaan installeren in de badkamer. Voordat je een design radiator gaat bestellen is het handig om alvast nagedacht te hebben over de locatie waar je de radiator gaat plaatsen.  Je wilt dat de warmte van je designradiator gelijkmatig en snel verspreidt in de badkamer, hierdoor moet het dus op een logische plaats komen te hangen.

Zo kun je bijvoorbeeld de design radiator op de koudste plek in de badkamer hangen, bijvoorbeeld bij het raam of bij de buitenmuur. Gebruik je de radiator ook om handdoeken aan op te hangen? Dan is het ook handig om de design radiator dicht bij de douche of bad te plaatsen.

Daarnaast moet je ook rekening houden met dat de radiator voldoende ruimte heeft voor de circulatie van de (warme ) lucht. Zo moet hij minimaal 5 centimeter van de muur worden geplaatst en boven en onder minstens 10 centimeter.  Met deze tips heb je in ieder geval genoeg informatie om een geschikt design radiator te kopen voor jouw badkamer.