Welke douchecabine ga jij kopen voor jouw badkamer?

Bij het inrichten van een nieuwe badkamer kan keuzestress ontstaan, bijvoorbeeld bij een douchecabine te bestellen. Er zijn namelijk zoveel mogelijkheden voor het samenstellen van een badkamer.

Van vrijstaand band op pootjes, een badkuip aan de wand, een enkele wastafel of een dubbele wastafel tot kleur van tegels en vloer. Voor al deze zaken heb je tal van varianten.

Zo ook voor het kopen van een cabine, de keuze voor de juiste douchecabine is dan ook één van de lastigste beslissingen die je moet maken

Een douchecabine is in allerlei varianten, vormen en opties te bestellen. Hoe maak je de juiste keuze bij het kopen van een cabine?

Duurzame onder de douche

Waarom zou je kiezen voor douchecabines?

Bij het samenstellen van een nieuwe badkamer kun je tal van dingen kiezen, een van die dingen is het kiezen van de manier waarop je wilt douchen. Dat kan van een regendouche, een inloopdouche, een douche met douchedeur of met douchegordijn tot een douchecabine. Het cabine kopen heeft veel voordelen. Zo houdt de cabine jouw badkamer droog, in tegenstelling tot het gebruik van een douchegordijn.  

De wanden van de douchecabine houden tijdens het douchen en stoom netjes tegen. Water en zeepresten, die schimmel veroorzaken kunnen nu niet meer de rest van de badkamer in. Dat scheelt in het schoonmaken. Ook hoeft je de douchecabine zelf niet elke dag schoont te maken met een wisser of doek. Een ander groot voordeel is dat cabines warmte vasthouden iets wat zeker in de wintermaanden erg fijn is. De warmte blijft na het douchen in de cabine hangen. Douchecabines bieden dus voornamelijk veel comfort.

Welk formaat douchecabine wil je bestellen?

Heb je de keuze gemaakt om een douchecabine te kopen, dan volgen er daarna nog meer keuzes. De eerste keuze die je moet maken gaat over de grootte van de douchecabine. Dit is afhankelijk van de grootte van je badkamer én de samenstelling van je huishouden.

Op basis van deze twee zaken kun je beslissen welke cabine geschikt zou zijn voor jouw badkamer. De meest gangbare afmeting van een cabine is 90 bij 90cm.

Deze is geschikt voor bijna alle (kleine) badkamers en prima voor 1 persoon Heb je een grotere badkamer? Dan kun je ook een cabine bestellen in het formaat van 100 bij 100cm.

Heb je nog meer ruimte over of vind je het praktisch om met jouw kleine kinderen onder de douchte te staan? Dan is een douchecabine met een breedte of diepte van minimaal 120 geschikt voor jou. Met zo een brede cabine kun je zowel alleen, met je partner of met je kinderen samen douchen.  

Kiezen van de vorm en deuren

De volgende keuze die je moet maken bij een douchecabine kopen is voor welke vorm je gaat.

Hierin zijn drie verschillende mogelijkheden: een rechthoekige, vierkante en kwartronde douchecabine. Ene vierkante cabine is handig op het moment dat als je een kleine badkamer hebt. Je kunt de vierkante cabine gemakkelijk in een hoek plaatsen en ruimte besparen.

Heb je meer ruimte dan kun je ook kiezen om een rechthoekige cabine bestellen.

Een rechthoekige cabine is aan één zijde breder en zorgt daarmee voor diepte.

Misschien was je badkamer al groot, maar door de keuze voor een rechthoekige cabine lijkt hij nog groter door het ruimtelijk effect in de badkamer.

Een kwartronde douchecabine is makkelijk als je echt een beperkte ruimte hebt. Je kunt deze in een hoek plaatsen hij neemt maar een klein deel in beslag.

Door de schuifdeuren heb je ook geen last van ruimte die je moet overhouden voor het openen van de deuren. Schuifdeuren is niet de enigste mogelijkheid, de andere mogelijkheid bij het bestellen van cabines is namelijk opslaande deuren.

De een-na laatste beslissing bij een douchecabine kopen

Ben je eruit welke keuze je hebt gemaakt in het formaat, de vorm en het type deur? Dan ben je bijna klaar om een cabine te bestellen. Maar voordat je een douchecabine daadwerkelijk kunt gaan kopen moet je nog twee dingen beslissen.

De een-na laatste beslissing gaat over wel of niet aanschaffen van een douchebak. Je kunt er voor kiezen om de douchecabine rechtstreeks op je vloer te plaatsen of om een douchebak te gebruiken. Beide opties hebben voor en nadelen. Het plaatsen van de cabine op de vloer geeft  een ruimtelijk effect in je badkamer. Maar het kan ook zorgen voor lekkage, meer schimmel, en extra schoonmaken van de douchecabine.

Het plaatsen van een douchebak scheelt je het schrobben van de tegelvloer en voorkomt schimmelvorming. Ook kun je water en zeepresten gemakkelijk verwijderen, voor schoonmaken is een douchebak dus ideaal.

Daarnaast heb je ook minder last op lekkages of kieren omdat de cabine niet recht is aangesloten op de vloer. Ideaal bijvoorbeeld in een ouder huis waar de vloeren niet helemaal recht liggen. Je kunt er voor kiezen om een douchebak en douchecabine los te bestellen. Maar als je voor gemak gaat kun je ook in 1x een complete douchecabine bestellen.

De laatste stap: een doucheknop bestellen

Als je dan eindelijk bijna over alle onderdelen van douchecabines hebt nagedacht kom je bij het laatste punt,  het bestellen van een doucheknop. Door een glazen douchecabine is een doucheknop beter zichtbaar. Het is tijd om een nieuw te bestellen. Douchekoppen zijn  er in verschillende materialen, bijvoorbeeld chroom of messing.

Ook kun je met een nieuwe douchecabine urenlang genieten van een heerlijke douche. Met een verstelbare douchekop heb kun je de kracht van het water en de stralen instellen. Wil je een krachtige straal of kies je juist voor een grote stroom aan water? Met een verstelbare douchekop kun je dat zo instellen. Je hebt daarnaast ook nog meerdere opties, zou  heb je ook nevel of juist een kleine krachtige straal. Wil je liever nog iets meer luxe? Dan kun je ook kiezen om een regendouche of een massagedouchekop  te kopen voor jouw douchecabine.  Na al deze keuzes kun je eigenlijk een douchecabine gaan kopen of bestellen. Ben je een beetje gespannen geworden door alle keuzestress? Geen nood, je hebt zo een heerlijke douchecabine waar je met een warme douche kunt gaan ontspannen.