Jouw badkamer inrichten met nieuwe douchewand en douche

Bij het inrichten van een badkamer denk je misschien niet gelijk aan een douche wanden. 

Je denkt misschien eerder na over zaken zoals de keuze voor een douche of bad, een badkamer aan de wand of los, een enkele wastafel of een dubbele wastafel tot de keuze van de kleur van tegels en vloer.

Toch is de keuze van douchewanden ook van belang bij het verbouwen of laten bouwen van ene nieuwe badkamer.

Niet alleen de andere elementen geven je badkamer een moderne look, maar ook een douchewand geeft je de badkamer een aantrekkelijk en strak uiterlijk.

 

Duurzame onder de douche

De voordelen van een douchewand

De keuze voor het gebruik van douchewanden brengen veel voordelen met zich mee. Het grootste voordeel? Geen wateroverlast. Je herkent het vast wel  met een douchegordijn of een inloopdouche heb je vaak last van een vloer die blank staat. Na het douchen kun je vervolgens eerst de koude en natte badkamervloer dweilen.

Met de aankoop van een douchewand is dit verleden niet meer nodig. Ook biedt het andere schoonmaak voordelen. Door het gebruik van een douchewand ben je verlost van water en zeepresten die in de badkamer voor schimmel zorgen.  Je hoeft minder te schrobben op de voegen in de badkamer en je hoeft ook niet met kalkreiniger aan de slag. Een douchewand is daarnaast onderhuisvrij en gaat erg lang mee. Daarnaast zorgt een douchewand  er ook voor dat de warmte wordt vastgehouden en er komt minder vocht doorheen. Op die manier kun je douchen in een warme badkamer en afdrogen op een droge vloer.

Het kopen van een douchewand is de beste keuze

Het kopen van een douchewand is dus de beste keuze, het  ziet er beter uit en geeft je ook veel meer comfort. De glazen wand geeft een luxe en moderne uitstraling aan je badkamer, wat goed past in de nieuwe badkamer. Heb je er voor gekozen om de douche wand rechtstreeks op de tegelvloer te plaatsen? Dan  blijft ook het mooie tegelwerk zichtbaar.

Niet alleen is zicht ook weer beter maar de glazen wand zorgt ook voor een ruimtelijk effect waardoor je badkamer een stuk groter lijkt. Heb je gekozen om de douchewand te plaatsen op een cabine? Dan kost het je iets meer werk, maar een strakke douchecabine is ook wel een mooi zicht. 

Ook scheelt het je schrobben van de tegelvloer en voorkomt schimmelvorming. Daarnaast heb je ook minder last op lekkages of kieren omdat de douchecabine niet recht is aangesloten op de vloer. Echter, in- en uitstappen in de douchebak is onhandig. Vooral voor oudere mensen of mensen die lichamelijke ongemakken hebben of kinderen is een douchecabine dan niet makkelijk.

Weg met het bloemetjesdouchegordijn
Heb je nog altijd zo een bloemetjesdouchegordijn in de badkamer hangen? Dan is het bij de verbouwing of nieuwe badkamer hoog tijd voor iets nieuws. Natuurlijk heb je ook mooie douchegordijnen en het is en goedkope optie. Maar een douchegordijn is lang niet zo handig als een douchewand. Zo herken je vast wel dat tijdens en na het douchen het douchegordijn aan de muur of aan jou blijft plakken. Ook houdt het lang niet zo goed water tegen en is de kans dat heel je badkamervloer nat is zeer aanwezig. Een douchewand kopen is dan veel handiger, het oogt ook no eens strakker en moderner.

Het kopen van een douchewand is de beste keuze

Het kopen van een douchewand is dus de beste keuze, het  ziet er beter uit en geeft je ook veel meer comfort. De glazen wand geeft een luxe en moderne uitstraling aan je badkamer, wat goed past in de nieuwe badkamer.

Heb je er voor gekozen om de douche wand rechtstreeks op de tegelvloer te plaatsen? Dan  blijft ook het mooie tegelwerk zichtbaar. Niet alleen is zicht ook weer beter maar de glazen wand zorgt ook voor een ruimtelijk effect waardoor je badkamer een stuk groter lijkt.

Heb je gekozen om de douchewand te plaatsen op een cabine? Dan kost het je iets meer werk, maar een strakke douchecabine is ook wel een mooi zicht.

Ook scheelt het je schrobben van de tegelvloer en voorkomt schimmelvorming. Daarnaast heb je ook minder last op lekkages of kieren omdat de douchecabine niet recht is aangesloten op de vloer.

Echter, in- en uitstappen in de douchebak is onhandig. Vooral voor oudere mensen of mensen die lichamelijke ongemakken hebben of kinderen is een douchecabine dan niet makkelijk..  

Kies voor een bijpassende douchedeur bij de douchewand

Heb je een douchewand uitgekozen? Dan kun je daarna er ook nog voor kiezen om bijpassende douchedeuren erbij te kopen. Je kunt er voor kiezen om schuifdeuren te gebruiken of openslaande douche deuren te nemen.

Het voordeel van schuifdeuren is dat ze een goede oplossing zijn bij ruimtegebrek in de breedte. Ook is het handig met in- en uitlopen van d douchend. Een nadeel is dat de schuifdeuren is lastiger te installeren zijn, de vloer moet bijvoorbeeld helemaal waterpas zijn.

Daarnaast heeft het schuifsysteem onderhoud nodig en moeten de geleiders regelmatig worden schoongemaakt. De openstaande klapdeuren zijn makkelijk te instaleren en onderhoudsvriendelijk.

Ook is er weinig slijtage en zijn ze makkelijk in gebruik. Wel heb je inde badkamer meer ruimte nodig omdat bij openen van de deuren er ruimte moet zijn voor de  draaihoek. Het gemak van een inloopdouche behoud je bij allebei der opties voor douchedeuren. Je kunt er  voor kiezen om de douche deuren in twee delen te kopen of een douchedeur van 1 stuk. De douchedeuren zijn verkrijgbaar in kunststof of veiligheidsglas.

Ook niet vergeten een doucheknop t bestellen

Na een douchewanden, douchedeur en eventueel een douchecabine te hebben gekocht rest er nog  1 ding, het bestellen van een doucheknop. Door een glazen douchecabine is een doucheknop beter zichtbaar. Heb je gekozen voor een werkje op de deuren van de douchedeur is het wellicht niet gelijk zichtbaar, maar ook dan is het leuk om een nieuwe doucheknop te bestellen. Je kunt doucheknoppen in vele vormen en maten bestellen.

Wat je veel ziet is chroom of messing, maar met de industriële trend zie je ook steeds meer zwarte doucheknoppen verschijnen. Naast het materiaal en de kleur van de doucheknop kun je ook nog kiezen voor een verstelbare doucheknop. Met een verstelbare douchekop kun je de kracht van het water en de stralen instellen. Je kunt kiezen uit een neveldouche, een krachtige kleine straal of een  grote stroom aan water.  Met een verstelbare douchekop kun je dat zo instellen wat jij fijn vindt. Je hebt daarin meerdere opties, zo hebben sommige verstelbare doucheknoppen wel 7 verschillende standen. Is dat nog niet genoeg voor je en hou je echt van luxe en lekker douchen? Dan is wellicht regendouche of een massagedouchekop helemaal iets voor jou.

Op pad om een badkamer te gaan kopen
Met al deze tips voor douchedeuren, douchewand, douchecabine of doucheknop kun je nu  op pad voor het kopen van een badkamer. Dit kun je gaan doen bij sanitair winkels of winkels die gespecialiseerd zijn in badkamers. Maar je kunt ook online een nieuwe badkamer gaan uitzoeken.  Zowel in de winkel als online heb je ene groot assortiment en kun je een badkamer kopen die geheel naar jouw smaak, wensen en budget is.