Een luxe regendouche kopen voor een nieuwe badkamer

Ben je bezig met het verbouwen van jouw oude badkamer of mag je een nieuwe badkamer uitzoeken? En hou je van uitgebreid badderen, luxe en comfort?

Dan een regendouche kopen voor in de badkamer een must-do.

De aanschaf van een regendouche is een betaalbare investering die jouw badkamer en jouzelf een luxueuze ervaring geeft.

Met een regendouche ervaar je de comfort en luxe van wellness en je kunt genieten onder een heerlijke douche.

Het installeren van vaan regendouche lijkt misschien moeilijk of veel werk. Maar dat is helemaal niet waar. Maar voordat je toe bent aan het installeren van een regendouche moet je eerst een regendouche komen. Waarom zou je een regendouche gaan kopen en waar let je dan op?

Duurzame onder de douche

Waarom een regendouches zo fijn zijn

Een regendouche ken je misschien wel vanuit de wellness of sauna. Hier heb je vaak mooie en rustige ruimtes waar je heerlijk onder een regendouche kunt ontspannen. Sommige spa-ruimtes maken er een hele belevenis van en toveren de ruimte om tot een jungle zodat het net lijkt of je onder een tropische douche staat.

Hoewel je dat misschien niet zo snel in je badkamer kunt namaken, kun je wel een regendouche kopen waardoor je toch dat ontspannen gevoel thuis kunt beleven. Regendouches verspreiden onder hoge druk veel water over een groot oppervlak. In de koude wintermaanden is het heerlijk om zoveel warm water  over je hele lijf heen te krijgen en op te warmen, terwijl het in de zomermaanden juist een verkoelend effect van een regenbui geeft. Al met al heeft een regendouches in elk jaargetijden zijn voordelen.

Voordelen van een regendouches

Naast dat een regendouche een heerlijk ontspannen en relaxt gevoel geeft heeft een regendouche nog veel meer voordelen.  Zo heb je nooit meer last van een miezerig straaltje water wat uit de douchekop komt,  je hebt altijd een brede straal die het water over je hele lichaam verdeelt.

Door de brede stralen water blijft je lichaam beter warm tijdens koude momenten, maar kan het ook extra verkoeling geven. Daarnaast is het grote voordeel dat een regendouche breed genoeg is en genoeg water geeft voor meer dan 1 persoon. Wil je graag met j partner of kinderen douchen?

Dan hoef je bij het gebruik van regendouches nooit meer bang zijn dat je niet allebei onder de waterstralen past. Als je dan toch bezig bent met het verbouwen van een badkamer of het uitzoeken van een nieuwe badkamer, investeer dan ook in een regendouche.

Zijn er ook nadelen bij regendouches?

Nu je al deze voordelen leest zal je vast denken, dat is een hoop promotie voor een regendouches. Maar er zullen vast ook nadelen aan vast kleven. Dat is zeker zo, maar die wegen niet op tegen de voordelen.

Wil je een regendouche gaan kopen of bestellen laat je dan niet afschrikken door de  praktische bezwaren wanneer je overweegt een regendouche te bestellen.

Zo is een van de bezwaren of nadelen dat regendouches heel veel water verbruiken. Het klopt dat een regendouche meer water verbruikt. Maar dankzij de voortschrijdende techniek is de kop van de regendouche net zo besparend als een gewone douchekop.

Zeker als je optimaal en efficiënt omgaat met het gebruik van een regendouche is het zelf mogelijk om waterbesparing te behalen met een regendouche.

Hoe dan zul je denken? Nou bijvoorbeeld door samen te douchen met je kinderen. Wanneer je regelmatig samen met je partner e of kinderen doucht kan dan veel schelen in het aantal douchebeurten en dus ook in het gebruik van water.

Los van samen douchen kun je ook de regendoucheknop op verschillende standen instellen.

Door de regendouchekop op de kleinste stand te draaien of een douchekop met de kleinste diameter bestellen kun je zuinig met water omgaan.

Het installeren van een regendouche

Wil je een regendouche gaan kopen? Dan heb je twee keuzes. Je kunt een regendouche in of op te bouwen. Beide opties hebben voor en nadelen. Een ingebouwde regendouche is strak, modern en geeft een ruimte effect.

De leidingen en de stang zijn netjes weggewerkt en de tegelwand blijft zichtbaar. Hoewel een ingebouwde regendouche erg mooi is in een strakke en moderne ingerichte badkamer is het ook veel werk om de regendouche te installeren. Zo moet het tegelwerk worden weggebroken en vervangen en kan het plaatsen van de regendouche een lastige klus zijn.

Doordat er nieuw tegelwerk moet worden gezet kan het ook vrij duur worden als je een regendouche wilt bestellen en inbouwen. Je kunt dan ook kiezen voor een opgebouwde regendouche. Het voordeel hiervan is dat een bestaande tegelmuur niet vervangen hoeft te worden. Maar je krijgt dan welk een extra stang voor de regendouche te onteren Dat kan minder mooi zijn.

Maar het is een goedkoper optie voor een regendouche te bestellen of kopen en het is gemakkelijk te installeren.  Een tip is om het uiterlijk van de extra stang af te stemmen om de rest van het interieur en design van de badkamer, dan valt de extra stang weg in de rest van de badkamer. Zo is en regendouche kopen of bestellen helemaal niet verkeerd. Wil je liever helemaal geen gezeur met installeren van regendouches? Kies dan voor het bestellen van een douchecabine met een vooraf geïnstalleerde regendouche.

Een regendouche bestellen

Ben je overtuigd van de vele voordelen van regendouches? Wil je een luxe en comfortabele badkamer waar je onder een heerlijke douche kunt staan? Wacht dan niet langer met een regendouche te bestellen of het kopen van een regendouche. Je kunt in bijna alle sanitair winkel een regendouche kopen. Let op bij het kopen of bestellen van een regendouche dat je kiest voor een stang ( in het geval van een opgebouwde regendouche) die lang genoeg is. Je moet namelijk de regendouches zo hoog hangen dat deze minimaal 15 tot 20 meter boven de langste persoon in het huishouden. Hangt. Op die manier kun je het optimaal genieten van een regendouche. Waar je ook een regendouche gaat kopen of bestellen, je wilt nooit meer terug naar een normale douche!